Bookmark and Share     Sitemap
Jordand - glansbilleder sælges

Esbjerg oplevelser/blog

5. december 2015
Dagen, hvor en af byens store mænd, Tage Sørensen fyldte 100 år. Tage Sørensen har tjent sine penge i Esbjerg, men han har også støttet rigtig mange ting i byen både via sin egen fond og familiens fond, både store bygerier og diverse skulpturer - blandt andet den der efterhånden er blevet byens vartegn, nemlig "Mennesket ved havet" - kendt som de hvide mænd.
 
I anledning af sin 100 års dag i dag, havde han valgt at skænke byen endnu en skulptur "Esbjerg Skibet" en over 6 meter høj granit skulptur af et sejlskib.
 
 
Skulpturen står mellem Semcos nye bygning og havnekajen og den vil være rigtig synlig når man kommer sejlende til byen.
 
 
Fødselaren skulle selvfølgelig også have en gave fra kommunen og jeg synes han fik en rigtig fin gave. Nemlig beskeden om at når området omkring Semcos bygning er færdig renoveret om cirka et års tid og der er bygget både cafe og meget mere, så bliver pladsen ved skibet omdøbt til Tage Sørensens Plads - Navneskiltet er lavet og det fik han overrakt i dag
 
 
Alt i alt en ganske udemærket dag på havnen, på trods af stormens rasen og regn i stride strømme - godt man kunne få gløgg til at varme sig på dernede.